Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 abricots frais
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 150 g de beurre (125 g mou en morceaux et 25 g fondu), et 1 noix pour les moules
- 1 pincée de sel
- 100 g d'eau, tiède
- 80 g de miel
- 1 c. à café de vanille en poudre
- 1 brin de romarin frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2408 kJ / 576 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Galettes de pomme de terre
45 Min
Tarte aux abricots façon crumble
3 Std. 20 Min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 Min
Crumble aux pêches et au romarin
45 Min
Tarte abricot-framboise
1 Std. 15 Min
Tarte aux pommes
1 Std.
Tarte aux myrtilles
2 Std. 30 Min
Tarte aux abricots et aux amandes
1 godz. 35 min
Tartelette rustique aux pêches
2 godz. 55 min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 Min
Tarte aux mirabelles
50 Min
Tarte au thon à la tomate
1 Std. 30 Min