Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 abricots frais
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 150 g de beurre (125 g mou en morceaux et 25 g fondu), et 1 noix pour les moules
- 1 pincée de sel
- 100 g d'eau, tiède
- 80 g de miel
- 1 c. à café de vanille en poudre
- 1 brin de romarin frais, effeuillé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2408 kJ / 576 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux poires et aux amandes
45p
Financier aux pommes façon tatin
55min
Minicakes pêche-abricot
35p
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1hod. 5min
Cake aux abricots et au citron
55min
Tarte briochée aux abricots
3hod. 10min
Gâteau aux framboises et aux noisettes
1óra
Financiers à la pêche
50p
Gâteau aux abricots et aux amandes
50p
Clafoutis abricot-romarin
55min
Clafoutis pêche-framboise
50p
Crumble aux pêches et au romarin
45p