Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cerises dénoyautées, surgelées, préalablement décongelées
- 75 g de cassonade
- le jus d'un citron jaune
- 10 g de fécule
- 1 anis étoilé
- 100 g de beurre mou
- 2 œufs
- 120 g d'amandes en poudre
- 220 g de sucre en poudre
- 10 g de rhum
- 2 pâtes feuilletées maison (voir "Conseil(s)")
- 1 jaune d'œuf, battu
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 8644 kJ / 2076.5 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 156.8 g
- Tłuszcz
- 145.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 85.8 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1047.3 mg
Alternatywne przepisy
Galette pomme-speculoos
2 Std. 30 Min
Tarte aux brimbelles des Vosges (ou myrtilles)
3h 45min
Pâté aux figues
50 Std. 25 Min
Cheesecake au sésame noir et curd au yuzu
3 Std. 20 Min
Crème vanillée aux sablés et aux fraises
1h 45min
Galette pomme-caramel au beurre salé
1h 35 min
Terrine de porc, poulet et foie gras avec chutney de figues au porto
10sa 30 dk
Galette des rois pomme-cannelle
3 Std.
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24h
Galette frangipane aux framboises
1 Std. 30 Min
Petits bonshommes aux épices
1 Std.
Charlotte aux framboises
3 godz. 40 min