Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cerises dénoyautées, surgelées, préalablement décongelées
- 75 g de cassonade
- le jus d'un citron jaune
- 10 g de fécule
- 1 anis étoilé
- 100 g de beurre mou
- 2 œufs
- 120 g d'amandes en poudre
- 220 g de sucre en poudre
- 10 g de rhum
- 2 pâtes feuilletées maison (voir "Conseil(s)")
- 1 jaune d'œuf, battu
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 8644 kJ / 2076.5 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 156.8 g
- Tłuszcz
- 145.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 85.8 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1047.3 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini bread noix de pécan et chocolat
1h 20min
Meringues aux amandes
2h 50min
Magret de canard roulé à la figue et carottes rôties
1h 20min
Couronne royale au camembert
2 godz. 25 min
Cake à la betterave et aux fruits secs
1h 35min
Le tres leche (gâteau d’Amérique latine)
2h 50min
Galette des Rois frangipane pistache
1hod. 45min
Bar en croute roquefort avec brocolis, chou-fleur et purée carotte-betterave
50min
Mille-feuille chocolat-caramel
3h 30 min
Cannelés à la fleur d'oranger
14h
Brioche à la crème de whisky
3h 35 min
Brownie chocolat-pistache
45min