Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 370 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La garniture
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 capsules de cardamome, égrainées
- 2 œufs
- 80 g de sucre roux
- 400 g de mûres fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2291.9 kJ / 548.3 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 307 g
- Sód
- 18.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble aux pêches et au romarin
45 Min
Confiture de fruits rouges
1 Std.
Menu à petit prix - Tarte aux mûres
2 Std. 10 Min
Clafoutis aux prunes
1 Std. 15 Min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Confiture pêche et verveine
1h 5min
Clafoutis pêche-framboise
50 Min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 Std. 10 Min
Confiture de pêches
1h 5min
Crumble aux prunes
40 Min
Clafoutis prune-cannelle
40 Min
Confiture figue et vanille
40 Min