![Coulants au citron Coulants au citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e6c3fece-1854-4cb9-a9ca-8fcfaf368171/Derivates/c744a106-0edd-48ce-bcb5-0a37ba173537.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 2 citrons jaunes non traités
- 70 g de sucre en poudre
- 80 g d'eau
Les coulants
- 120 g de beurre, coupé en dés (110 g pour les coulants et 10 g pour les ramequins)
- 2 citrons jaunes non traités
- 100 g de sucre en poudre (90 g pour les coulants et 10 g pour les ramequins)
- 110 g de farine de blé
- 10 g de levure chimique
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2038 kJ / 489 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3小时 35 分钟
Tiramisu citron vert et framboises
25min
Paris-Deauville
12h
Grand financier à la noisette
55min
Gratin d'abricots au pralin
30min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1h 10min
Tarte à l'orange
12h
Croustade gasconne aux pommes
45 分钟
Financier aux pommes façon tatin
55min
Cobbler aux pommes
1hod. 40min
Le milhassou
2小时
Pasteras aux pommes
25min