Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 2 citrons jaunes non traités
- 70 g de sucre en poudre
- 80 g d'eau
Les coulants
- 120 g de beurre, coupé en dés (110 g pour les coulants et 10 g pour les ramequins)
- 2 citrons jaunes non traités
- 100 g de sucre en poudre (90 g pour les coulants et 10 g pour les ramequins)
- 110 g de farine de blé
- 10 g de levure chimique
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2038 kJ / 489 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo (parfait glacé)
9h
Cake aux fruits secs
2j
Tartelette amandes et orange
1 Std. 45 Min
Coulant citron-curry
3sa
Le russe
3sa
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Iles flottantes à la pistache
1j
Ile flottante à la réglisse
35 Min
Grand financier à la noisette
55 Min
Gâteau aux poires et noisettes
1 godz. 35 min
Tiramisu aux abricots et au miel
4 Std. 40 Min
Cake pistache et fleur d'oranger
1j