Biszkopt

Biszkopt

4.8 59 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 kawałków

Składniki

  • masło ilość do natłuszczenia formy
  • 8 jajek
  • 240 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 240 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie)
  • 2 szczypty soli (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 49.4 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 608.5 kJ / 145.4 kcal
Tłuszcz 2.2 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...