Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 kawałków
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
8 jajek
-
240 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
240 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
2 szczypty soli (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
49.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
608.5 kJ /
145.4 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 min
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Masa maślana
5 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min