Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cukru
- 350 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 120 g mleka, w temp. pokojowej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2124.9 kJ / 507.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 15.2 mg
Alternatywne przepisy
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Tort kawowy
2h 10min
Ciasto kruche słodkie
2 Std.
Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów
45 min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1h 10 min
Biszkopt kakaowy
4h
Biszkopt
1h 50min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 Std.
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min