Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cukru
- 350 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 120 g mleka, w temp. pokojowej
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2124.9 kJ / 507.9 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 15.2 mg
Alternatywne przepisy
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Krem kokosowy
15 Min
Ganache czekoladowy
3h 20 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Biszkopt kakaowy
4h
Biszkopt
1h 50min
Biszkopt czekoladowy
4h
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25 min