Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kruche słodkie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
18 porcji
Składniki
-
100 g cukru
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
370 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, naturalnego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
13.3 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
756.3 kJ /
180.8 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Masa maślana
5 min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min