Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kruche słodkie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
18 porcji
Składniki
-
100 g cukru
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
370 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
180.8 kcal /
756.3 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
9.4 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
13.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Masa maślana
5 min
Lukier
2 godz.
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Ciasteczka ślimaczki
2 godz.
Tarta jabłkowa
1 godz.
Biszkopt
1 godz. 50 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min