Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej

Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej

4.3 365 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
800 g

Składniki

  • białek
    140 g
  • cukru
    230 g
  • soli
    1 szczypta
  • masła bardzo zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
    450 g
  • ekstraktu z wanilii
    1 łyżeczka
  • barwnik spożywczy (opcjonalnie) dowolnego koloru, kilka kropli

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 525.2 kcal / 2197.4 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 45.7 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 28.9 g
Sód 54 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...