Urządzenia i Akcesoria
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
800 g
Składniki
-
140 g białek
-
230 g cukru
-
1 szczypta soli
-
450 g masła bardzo zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
-
barwnik spożywczy (opcjonalnie) dowolnego koloru, kilka kropli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
54 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
2197.4 kJ /
525.2 kcal
Tłuszcz
45.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
28.9 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Różowy tort z kremem malinowym
48h
Chrupka z białej czekolady do tortów
1h 10min
Żelka pomarańczowa do tortów
2h 25min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6h 50min
Tort
3h 10min
Masa maślana
5min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Biszkopt kakaowy
4h