Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej

Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej

4.3 387 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
800 g

Składniki

  • 140 g białek
  • 230 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 450 g masła bardzo zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • barwnik spożywczy (opcjonalnie) dowolnego koloru, kilka kropli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 54 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 2197.4 kJ / 525.2 kcal
Tłuszcz 45.7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 28.9 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...