Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g mąki pszennej
- 50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 8 jajek
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 60 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 559.6 kJ / 133.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 53.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Żelka mango do tortów
3h 25 min.
Biszkopt kakaowy
4h
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1h 10min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 Std.
Krem Oreo® do tortów
14 Std.
Biszkopt czekoladowy
4h
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 Std.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min