Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
TM6 TM5

Tort biszkoptowy z masą z mascarpone

4.4 (452 oceny)

Składniki

Biszkopt

  • 6 jajek
  • 200 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 230 g mąki pszennej, tortowej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g likieru pomarańczowego, do nasączenia biszkoptu (patrz wariant)
  • 120 g wody, do nasączenia biszkoptu

Masa z mascarpone

  • 70 g cukru
  • 1 żółtko (patrz wskazówka)
  • 500 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • borówki, świeże, do przybrania, lub inne owoce (maliny, jagody, truskawki)
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej lub innej o dowolnym smaku (ok. 70 g)
  • 400 g gorącej wody

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1191.5 kJ / 284.8 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
12.8 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Błonnik
0.4 g
Sód
201.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy