
Urządzenia i Akcesoria
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 55 min
16 porcji
Składniki
-
10 - 20 g orzechów pistacjowych, niesolonych
Spód kakaowo-kokosowy
-
olej ilość do natłuszczenia formy
-
110 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g herbatników kakaowych
-
50 g wiórków kokosowych
Masa czekoladowa
-
80 g cukru
-
800 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
650 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g likieru typu irish cream, np. Baileys®
Polewa lustrzana (mirror glaze)
-
20 g żelatyny w proszku
-
40 g zimnej wody
-
300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
130 g wody w temp. pokojowej
-
260 g cukru
-
170 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
1 - 2 łyżeczki barwnika spożywczego czerwonego
-
4 makaroniki różnokolorowych, do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
802.8 kcal /
3361.2 kJ
Białko
8.9 g
Tłuszcz
48.6 g
Węglowodany
79.5 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 Std. 50 Min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 Min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 Min
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 Std. 10 Min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 Std. 25 Min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 Std. 25 Min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 Min
Krem malinowy
30 Min
Tort walentynkowy
7 Std. 20 Min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min
Biszkopt
1 Std. 50 Min