Délice au chocolat

Délice au chocolat

3.4 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

La génoise
  • 100 g de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 30 g de cacao en poudre et un peu pour le moule
  • 150 g de sucre en poudre
  • 40 g de farine de blé
  • 80 g de farine d'amande
  • 2 g de levure chimique
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à soupe de café instantané dissous dans 1 c. à soupe d'eau ambiante
  • 210 g de blancs d'œufs
La ganache au chocolat blanc
  • 180 g de chocolat blanc
  • 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 50 g de beurre doux
La ganache au chocolat noir
  • 180 g de chocolat noir
  • 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 50 g de beurre doux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 394.3 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 2977 kJ / 711.5 kcal
Tłuszcz 53.8 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 30.3 g
Węglowodany 51.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...