![Gâteau roulé au chocolat et aux fraises Gâteau roulé au chocolat et aux fraises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/156d6b5c-f002-4b87-8bb8-e93d9899b799/Derivates/8b1383f8-57d1-4239-98f2-1518c82d2ca3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- 150 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé
- 65 g de farine de blé
- 25 g de cacao en poudre
- 3 c. à soupe d'eau
- 350 g de mascarpone
- 125 g de fraises, coupées en petits morceaux
- 60 g de pépites de chocolat noir pâtissier à 70 % de cacao (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1522 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naked cake, chantilly et framboises
1 Std. 30 Min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 Std. 20 Min
Génoise au chocolat
45 Min
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55 Min
Bûche roulée vanille-chocolat
2 Std.
Biscuit roulé aux fruits rouges
1h 35 phút
Gâteau marbré
2 Std.
Génoise
50 min
Bûche aux framboises
2h 10 min
Tarte aux poires et ganache à la vanille
5 godz.
Gâteau noix-chocolat
2ч. 45 мин.
Gâteau meringué au citron
3h