![Verrine mocaccino et caramel Verrine mocaccino et caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CEBC6237-D8A5-442C-96C6-E8DAF96E1A15/Derivates/76bede83-9d9f-4db6-9d4d-f60c77bb9295.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau
La crème chantilly au café
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 40 g de sucre glace
- 2 c. à café de café instantané
- 100 g de biscuits sablés au beurre, type sablés bretons, émiettés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2494 kJ / 597.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 70.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 Std. 30 Min
Brownies au caramel
1h 20min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 godz. 35 min
Chocolat chaud au caramel et au whisky
25 Min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4h 5min
Fontainebleau aux pommes
2 Std. 30 Min
Gâteau au caramel
3h 50min
Verrine chocolat au lait-cerise
2 godz. 10 min
Fraises sous-vide avec mousse au chocolat blanc
2 Std.
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7 godz.
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20min
Glace au caramel au beurre salé
14 godz.