Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau
La crème chantilly au café
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 40 g de sucre glace
- 2 c. à café de café instantané
- 100 g de biscuits sablés au beurre, type sablés bretons, émiettés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2494 kJ / 597.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 70.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu noisettes caramel et biscuits petit-beurre
12h 20min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30 min
Caramel salé et mousse au chocolat
45 min
Tartelette bavaroise poire et caramel
4h 5min
Mille-feuille fraise-amande et coulis de fraises
5h
Blanc-manger aux fruits de la Passion
2h 30min
Parfait au caramel
7 godz.
Parfait glacé au chocolat
12h 20min
Macarons à la pomme verte
5 Std. 10 Min
Macaron tiramisu
26h
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2h 30min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3 Std. 20 Min