Wedding cake aux fraises

Wedding cake aux fraises

4.5 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
10 parts

Składniki

La génoise
  • beurre pour le moule
  • œufs (53-63 g chacun)
    4
  • de sucre en poudre à ajuster en fonction des goûts
    120 g
  • de farine de blé
    120 g
  • de levure chimique (opcjonalnie) (½ sachet)
    1 c. à café
  • de sel (opcjonalnie)
    1 pincée
La compotée de fraise
  • de fraises coupées en deux et quelques fraises pour la finition
    800 g
  • de beurre
    20 g
  • de sucre en poudre
    80 g
La cream cheese
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    200 g
  • de fromage à tartiner type Philadelphia et très froid
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 330.9 kcal / 1390.4 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 170.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...