Wedding cake aux fraises

Wedding cake aux fraises

4.5 40 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
10 parts

Składniki

La génoise
  • beurre pour le moule
  • 4 œufs (53-63 g chacun)
  • 120 g de sucre en poudre à ajuster en fonction des goûts
  • 120 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (opcjonalnie) (½ sachet)
  • 1 pincée de sel (opcjonalnie)
La compotée de fraise
  • 800 g de fraises coupées en deux et quelques fraises pour la finition
  • 20 g de beurre
  • 80 g de sucre en poudre
La cream cheese
  • 50 g de sucre en poudre
  • 200 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 200 g de fromage à tartiner type Philadelphia et très froid

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 170.1 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1390.4 kJ / 330.9 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...