Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de beurre pommade
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 130 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de lait
- 2 pommes, détaillées en petits dés
- 50 g de sauce au caramel maison, et un peu pour la finition
- 300 g de mascarpone
- 10 g de noix de pécan, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1353.6 kJ / 321.6 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 135.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé au chocolat et aux fraises
3 Std. 15 Min
Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®
1 Std.
Cupcakes à la vanille
12h
Gros macarons à la menthe et à la framboise
5h 10min
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1 Std. 15 Min
Cupcakes à la framboise
1 Std.
Tartelettes pistache-framboise
50 Min
Gâteau crémeux à la vanille
13h
Cupcake aux myrtilles
1 Std. 55 Min
Naked cake aux framboises
1 Std. 30 Min
Génoise aux fraises et son coulis
1 Std. 15 Min
Tiramisu aux fraises
4 Std. 30 Min