Donuts au caramel

Donuts au caramel

2.6 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
15 pièces

Składniki

Le caramel
  • 250 g de sucre en poudre
  • 8 g de miel
  • 40 g de beurre froid, en morceaux
  • 165 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1045 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de jus de citron
  • 1 c. à soupe de vinaigre
Les donuts
  • 10 g de levure boulangère sèche
  • 280 g de farine manitoba
    280 g de farine de blé, T 45
  • 130 g de lait
  • 1 œuf
  • 25 g de sucre roux
  • 25 g de beurre
  • 5 g de sel
  • 1 gousse de vanille égrainée
  • noisettes décortiquées et hachées, pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 142 mg
Białko 3 g
Kalorie 708 kJ / 169 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...