
Urządzenia i Akcesoria
Donuts au caramel
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
15 pièces
Składniki
Le caramel
-
de sucre en poudre250 g
-
de miel8 g
-
de beurre froid, en morceaux40 g
-
de crème liquide 30-40% m.g.165 g
-
d'eau1045 g
-
de jus de citron1 ½ c. à café
-
de vinaigre1 c. à soupe
Les donuts
-
de levure boulangère sèche10 g
-
de farine manitoba280 g
-
de lait130 g
-
œuf1
-
de sucre roux25 g
-
de beurre25 g
-
de sel5 g
-
gousse de vanille égrainée1
-
noisettes décortiquées et hachées, pour la finition
Wartości odżywcze na 1 pièce
Kalorie
169 kcal /
708 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
142 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Vive l'hiver ! vol. III
12 Przepisów
Francja
Francja