Hungarian goulash

3.0 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • brown onion cut into halves
    150 g
  • olive oil
    1 tbsp
  • gravy beef cut into pieces (3 cm)
    250 g
  • sugar
    ½ tsp
  • tomato paste
    25 g
  • fresh tomatoes cut into pieces
    140 g
  • red wine
    80 g
  • sweet paprika
    ½ - 1 tbsp
  • ground caraway seeds
    ½ tsp
  • dried marjoram
    ½ tbsp
  • fresh bay leaf
    1
  • ground allspice (optional)
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • grated lemon zest
    ½ tsp
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    1 pinch
  • water
    75 g
  • plain flour (optional)
    2 tsp
  • capsicum deseeded, cut into thin slices
    75 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 703.7 mg
Białko 34.1 g
Kalorie 1807.6 kJ / 432.1 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 43.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...