Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 - 3 fresh sage leaves
- ½ brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 40 g bacon, cut into cubes (3 cm)
- 450 g beef chuck steak, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 carrot, cut into slices (1-2 cm)
- 1 celery stalk, cut into slices (1-2 cm)
- 2 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 200 g canned diced tomatoes
- 100 g dry white wine
- 50 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2337.4 kJ / 558.7 kcal
- Białko
- 53.4 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 984.9 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35 min
Beef ragu
1h 25min
Beef Burgundy
1h 45 min
Shepherd's pie with butter bean mash
1h
Lamb spezzatino
1h 45 min
Chicken cacciatore
50 Min
Sausage ragu with orecchiette
1h
Hungarian goulash
1 godz. 30 min
Irish stew
1 godz. 30 min
Chicken with capsicum
45 Min
Tomato basil chicken stew
35 min
Chorizo and chicken pasta
50 Min