Beef spezzatino

Beef spezzatino

4.4 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 portions

Składniki

  • fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
    1 - 2 sprigs
  • fresh thyme leaves only
    1 - 2 sprigs
  • fresh sage leaves
    2 - 3
  • brown onion cut into halves
    ½
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    20 g
  • bacon cut into cubes (3 cm)
    40 g
  • beef chuck steak cut into pieces (2-3 cm)
    450 g
  • salt to taste
    2 pinches
  • ground black pepper to taste
    2 pinches
  • carrot cut into slices (1-2 cm)
    1
  • celery stalk cut into slices (1-2 cm)
    1
  • Meat stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • canned diced tomatoes
    200 g
  • dry white wine
    100 g
  • water
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 984.9 mg
Białko 53.4 g
Kalorie 2337.4 kJ / 558.7 kcal
Tłuszcz 29.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 13.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...