Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
- 1 - 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 - 3 fresh sage leaves
- ½ brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 40 g bacon, cut into cubes (3 cm)
- 450 g beef chuck steak, cut into pieces (2-3 cm)
- 2 pinches salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 carrot, cut into slices (1-2 cm)
- 1 celery stalk, cut into slices (1-2 cm)
- 2 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 200 g canned diced tomatoes
- 100 g dry white wine
- 50 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2337.4 kJ / 558.7 kcal
- Białko
- 53.4 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 984.9 mg
Alternatywne przepisy
Hungarian goulash
1 Std. 30 Min
Lamb spezzatino
1h 45min
Beef and pepper ragu
2 godz. 15 min
Chicken cacciatore
50min
Beef stroganoff
35 Min
Meatballs with tomato sauce
40min
Beef goulash with dumplings
1h 45min
Pork and apple cider stew
1h 40min
Beef Burgundy
1h 45min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Beef "Burgundy"
40min
Beef ragu
1 Std. 25 Min