Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)

Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)

4.6 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

Pelare le patate
  • di acqua
    600 g
  • di patate di media dimensione (vedere consigli)
    380 g
Vellutata
  • di olio extravergine di oliva
    25 g
  • di porro a fettine (1-2 cm)
    80 g
  • di funghi porcini secchi ammollati e strizzati
    10 g
  • di acqua
    380 g
  • dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1
  • di speck a listarelle sottili
    1 fetta
  • fili di erba cipollina fresca sminuzzati
    4

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 322 kcal / 1347 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 32.7 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...