Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe

Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe

4.5 88 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
28 pezzi

Składniki

Polpette di fagioli
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    5 g
  • di timo fresco le foglioline
    2 rametti
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    120 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di fagioli cannellini in scatola ben scolati e sciacquati
    500 g
  • di pangrattato
    20 - 40 g
  • uova
    2
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • olio extravergine di oliva q.b.
Salsa yogurt alle erbe
  • fili di erba cipollina fresca
    5
  • di menta fresca le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di yogurt greco bianco, non zuccherato
    250 g
  • limone, preferibilmente biologico il succo di limone
    ½
  • di sale
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    20 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 50.6 kcal / 211.7 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 3.5 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 175.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...