Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle in quarti
- 70 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 150 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di spinaci in foglia surgelati
- 5 g di dado per brodo vegetale
- 500 g di acqua
- 100 g di crostini tostati di pane bianco
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 873 kJ / 208.8 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 77.6 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50 dk
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1sa
Zuppa frantoiana
45 dk
Crema di carote
40 dk
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1sa
Vellutata di fagioli borlotti
1sa
Minestra saporita di riso e legumi
40 dk
Zuppa di porri e orzo
45 dk
Vellutata di broccoli con crostini
1sa
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40 dk
Polpettone di ceci e spinaci
1 godz. 30 min
Vellutata agli spinaci
30 Min