Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a cubetti
- 500 g di acqua
- 300 g di bietole, le foglie
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di porri a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di ricotta ben scolata
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2408 kJ / 575.5 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 172.7 mg
Alternatywne przepisy
Quiche radicchio e bietole
1h 15min
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45 min
Torta salata agli spinaci
1 godz. 30 min
Quiche broccoli e pesto
1 godz. 10 min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1 godz. 10 min
Quiche di spinaci e speck
2h
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Tortino di fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2h 30min
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1 godz. 10 min