Vellutata di cavolo viola e panna

Vellutata di cavolo viola e panna

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla rossa 100 a pezzi + 50 a rondelle sottili
    150 g
  • di cavolo cappuccio rosso a pezzi 5 cm
    500 g
  • di patata a pezzi 3 cm
    120 g
  • di brodo vegetale
    700 g
  • di sale + q.b
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato + q.b
    2 pizzichi
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • di aceto balsamico
    20 g
  • di panna fresca liquida fredda
    150 g
  • di semi di sesamo neri
    20 g
  • di chips di verdure
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 394 kcal / 1651 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 33.2 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Sód 806.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...