Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- ½ piment rouge frais, épépiné
- 450 g d'aubergine, coupée en morceaux (environ 2-3 cm)
- 40 g d'huile d'olive
- 1 - 2 pincées de sel
-
150
g de sauce tomate
lub 150 g de tomates concassées en conserve - 1 c. à café de ras el-hanout, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de lentilles en conserve, égouttées
-
4
brins de coriandre fraîche, équeutés
lub 4 brins de basilic frais, équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 833 kJ / 199.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 291 g
- Sód
- 1.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aubergines sautées au soja et épices thaïes
40min
Aubergines tandoori
35min
Salade d'aubergines et poivrons
35min
Korma veggie aux noix de cajou
55min
Mijoté indien aux œufs et à la tomate
55min
Caponata sicilienne
35min
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1 godz. 5 min
Parmigiana d'aubergine
1 Std. 30 Min
Curry d'épinards à la feta
35min
Zaalouk de chou-fleur
30min
Chakchouka aux poivrons, tomates et œufs
1 Std. 10 Min
Curry d'aubergines, tomates et pois chiches
35min