Chili de pois chiches

Chili de pois chiches

4.7 245 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon coupé en quatre
  • 4 gousses d'ail
  • 2 cm gingembres frais
  • 2 c. à soupe d'huile neutre
  • 3 c. à café d'épices (cumin, garam masala, curcuma, paprika, chili)
  • 400 g de tomates concassées en conserve et leur jus
  • 70 g de concentré de tomate
  • 2 c. à soupe de beurre de cacahuète
  • 150 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 400 g de pois chiches en conserve égouttés, ou déjà cuits
  • 125 g de pousses d'épinards
  • 4 brins de persil frais ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13 g
Kalorie 1297 kJ / 310 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...