Chili de pois chiches

Chili de pois chiches

4.7 220 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • oignon coupé en quatre
    1
  • gousses d'ail
    4
  • de gingembre frais
    2 cm
  • d'huile neutre
    2 c. à soupe
  • d'épices (cumin, garam masala, curcuma, paprika, chili)
    3 c. à café
  • de tomates concassées en conserve et leur jus
    400 g
  • de concentré de tomate
    70 g
  • de beurre de cacahuète
    2 c. à soupe
  • d'eau
    150 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de pois chiches en conserve égouttés, ou déjà cuits
    400 g
  • de pousses d'épinards
    125 g
  • de persil frais ciselés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 310 kcal / 1297 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...