Dhal de lentilles vertes à la courge

Dhal de lentilles vertes à la courge

4.1 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 4 gousses d'ail
  • 3 cm gingembres frais
  • 1 oignon coupé en deux
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 2 c. à café de curcuma en poudre
  • 2 c. à café de curry en poudre
  • 2 c. à café de cumin en poudre
  • 2 pincées de poivre moulu
  • du sel
  • 200 g de crème de coco
  • 300 g d'eau
  • 300 g de lentilles vertes sèches
  • 400 g de tomates concassées en conserve
    400 g de tomates
  • 300 g de courge musquée en cubes (1-2 cm)
    300 g de courge butternut, en cubes (1-2 cm)
  • coriandre fraîche hachée, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 42.3 mg
Białko 23.7 g
Kalorie 2227.3 kJ / 532.3 kcal
Tłuszcz 18.7 g
Błonnik 13.9 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 70.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...