![Polenta crémeuse aux épinards Polenta crémeuse aux épinards](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d9c45da7c097dca81c546c292e964da3/Derivates/1c314ef2ca2e0f0ce631b897db434e478449c3fd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de noisettes
- 800 g d'eau
- 1 c. à café rase de sel
- 250 g de lait
- 150 g d'épinards frais
- 175 g de polenta
- 130 g de ricotta
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1345 kJ / 321 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Risotto d'épeautre et poisson mariné
1 Std.
One pot pasta aux légumes du soleil
30 Min
Risotto
30 Min
Tourte aux blettes et aux pignons de pin
1h 50min
Nouilles végétaliennes sauce cacahuète
30 Min
Risotto au citron, burrata et romarin
1h 10min
Conchiglioni aux blettes et à la menthe, sauce au tahini
35 Min
Salade de haricots verts et fèves, sauce au tahin et œufs mollets
1 Std. 5 Min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 Min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 Min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 Min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 Min