Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, pelé et coupé en 2
- 20 g de beurre
- 10 g d'huile d'olive
- 70 g de vin blanc
- 200 g de lentilles vertes sèches
- 400 g d'eau
- 1 cube de bouillon
- 50 g de petits pois frais, écossés
- 50 g de fèves fraîches, écossés
- 50 g de pois gourmands
- 50 g de courgette, en demi-rondelles
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g de parmesan râpé
- 4 brins de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1614 kJ / 387 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Lentilles corail à la provençale
30 Min
Bolognaise aux lentilles vertes
40 Min
Potée de haricots fumés
30 Min
Moussaka de lentilles
2 Std.
Curry de pois chiches au tofu
25 Min
Chili de pois chiches
45 Min
Bourguignon veggie au tofu et seitan
1 Std. 20 Min
Parmentier végétarien aux aubergines et lentilles
1 Std. 30 Min
Lasagne véganes aux lentilles
2 Std. 20 Min
Chili sin carne au tofu, tomates et poivrons
50 Min
Curry de pois chiches et épinards
1 Std.
Potée végétarienne
1 Std.