Mijoté de lentilles et légumes verts

Mijoté de lentilles et légumes verts

4.5 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 1 oignon pelé et coupé en 2
  • 20 g de beurre
  • 10 g d'huile d'olive
  • 70 g de vin blanc
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon
  • 50 g de petits pois frais écossés
  • 50 g de fèves fraîches écossés
  • 50 g de pois gourmands
  • 50 g de courgette en demi-rondelles
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 30 g de parmesan râpé
  • 4 brins de thym frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19 g
Kalorie 1614 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...