Wersje kompatybilne
Arroz con puerro, apio, espinacas y champiñones
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de puerro en rodajas
- 50 g de pimiento verde en trozos
- 25 g de tallos de apio
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de vino blanco
- 150 g de hojas de espinaca frescas
- 300 g de arroz de grano largo
- 800 g de agua
- 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l)
- 2 pellizcos de colorante amarillo
- ½ cucharadita de sal
- 1 lata de champiñones laminados en conserva (peso escurrido 180 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 5.49 g
- Węglowodany
- 39.32 g
- Tłuszcz
- 9.11 g
- Błonnik
- 2.76 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas con patatas
30min
Risotto vegetariano
25min
Arroz con champiñones Portobello
30min
Risotto de quinoa con setas y champiñones
40min
Arroz verde
1h
Risotto integral de espárragos y puerros
1h
Risotto de espinacas y gambas
25min
Arroz con atún, espinacas y judías rojas
25min
Tallarines con calabacín, menta y limón
20min
Arroz con calabaza
40min
Arroz con calabaza para deportistas
30min
Tallarines con calabaza
1 Std. 10 Min