Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de aceite de oliva (y un poco más para servir)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 250 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- 2 ramitas de perejil fresco
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 600 g de agua
- 20 g de zumo de limón
- 100 g de picatostes
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 990 kJ / 237 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 8.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30min
Crema de judías blancas y verduras
30min
Crema de invierno de patatas y cebolla
30min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Sopa griega de garbanzos
25min
Sopa fría de manzana y puerro
2 Std. 40 Min
Crema de canónigos
20min
Crema bretona (de judías blancas)
30min
Sopa de yogur con garbanzos
40min
Sopa griega de tomate y yogur
10min
Crema de judías blancas con espinacas
30min
Crema de batatas y garbanzos
35min