Soupe de betterave, toast aux oignons caramélisés

Soupe de betterave, toast aux oignons caramélisés

4.1 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de sucre roux
  • 20 g de vinaigre balsamique
    20 g de vinaigre de vin rouge
  • 1 - 2 pincées de sel
  • 20 g de beurre
  • 50 g d'oignon rouge coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 25 g d'huile d'olive
  • 500 g de betteraves cuites coupées en morceaux
  • 350 - 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 1 - 2 pincées de thym déshydraté
  • 4 tranches de baguette
    4 tranches de pain
  • 60 - 80 g de fromage à pâte persillée (bleu) coupé en morceaux
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • 1 c. à soupe de cerneaux de noix concassées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 388.5 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 1703.5 kJ / 407.1 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 39.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...