Soupe de betterave, toast aux oignons caramélisés

Soupe de betterave, toast aux oignons caramélisés

4.0 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons rouges coupés en deux (dont 250 g, coupés en tranches de 5-6 mm env.)
    300 g
  • de beurre
    20 g
  • de sucre roux
    50 g
  • de vinaigre balsamique
    20 g
    20 g de vinaigre de vin rouge
  • de sel
    1 - 2 pincées
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    25 g
  • de betteraves cuites coupées en morceaux
    500 g
  • d'eau
    350 - 400 g
  • de bouillon de légumes
    1 cube
  • de thym déshydraté
    1 - 2 pincées
  • de baguette
    4 tranches
    4 tranches de pain
  • de fromage à pâte persillée (bleu) coupé en morceaux
    60 - 80 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • de noix concassées
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 407.1 kcal / 1703.5 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 39.1 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 388.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...