Crème de tige et fleurettes de chou-fleur

Crème de tige et fleurettes de chou-fleur

4.5 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Les fleurettes de chou-fleur laquées
  • 1 chou-fleur (environ 850-900 g)
  • 2 c. à soupe huile végétale
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g de sirop d'agave
  • 25 g de sauce de soja
  • 35 g d'eau
  • 10 g de sauce sriracha
    10 g de sauce chili
  • 5 g de fécule de maïs
La crème de chou-fleur
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 100 g de pomme de terre bio, coupée en morceaux
  • 700 g d'eau
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 1 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon de légumes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1471 mg
Białko 9 g
Kalorie 1424 kJ / 339 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...