Curry potato soup
TM6

Curry potato soup

4.3 (12 ocen)

Składniki

Peeling potatoes

  • 700 g floury potatoes, unpeeled, fitting through hole in mixing bowl lid
  • 600 g water

Curry potato soup

  • 120 g onions, halved
  • 120 g carrots, cut in pieces
  • 2 garlic cloves
  • 30 g olive oil
  • 200 g bacon cubes (opcjonalnie)
    lub 200 g sausage, sliced (1 cm) (opcjonalnie)
  • 1 tbsp curry powder
  • 800 g water
  • 2 tsp vegetable stock paste, homemade
    lub 2 tsp chicken stock paste, homemade
  • 1 dried bay leaf
  • 1 tbsp dried marjoram
  • 3 allspice berries (opcjonalnie)
  • 1 tbsp Dijon mustard
  • ½ tsp ground nutmeg
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 60 - 80 g cream, min. 30% fat
    lub 80 - 100 g coconut milk, canned
  • fresh parsley leaves, roughly chopped, to garnish
  • bread, cut in slices, for serving (opcjonalnie)
  • cream, min. 30% fat, for drizzling

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1227.3 kJ / 293.4 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
37.7 g
Tłuszcz
14.7 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
6.3 g
Sód
674 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy