Chicken Coq au Vin (Betty) Metric

Chicken Coq au Vin (Betty) Metric

4.4 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil divided
    60 g
  • onions quartered
    225 g
  • butter, unsalted plus 1 heaping tbsp, room temperature
    30 g
  • chicken thighs, skin on, bone in
    8
    1 chicken
  • bacon unsmoked, in pieces (5 cm)
    225 g
  • carrots peeled, in rounds (2 cm)
    225 g
  • cremini mushrooms trimmed, halved or quartered, if large
    225 g
  • salt
    1 tsp
  • black pepper, freshly ground to taste
    1 tsp
  • red wine (725 ml)
    1 bottle
  • garlic cloves crushed
    2
  • fresh thyme
    2 sprigs
  • bay leaves, dried
    2
  • all-purpose flour
    1 tbsp
  • parsley, fresh chopped
    15 g
  • mashed potato to serve
    pasta, any type, cooked, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 738 kcal / 3088 kJ
Białko 48 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 623 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...