Egg Salad in Crispy Easter Nests

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pieces

Składniki

Eggs
  • egg, large (65-70 g) cold
    6
  • water to fill to 1 litre mark
Easter Nests
  • butter, unsalted to grease
  • all purpose white flour
    255 g
  • olive oil
    30 g
  • water
    115 g
  • salt
    ½ tsp
  • all purpose white flour for flouring
Egg Salad
  • parsley, fresh leaves only
    2 sprigs
  • shallot
    15 g
  • sour cream, any type
    30 g
  • mustard
    2 tsp
  • mayonnaise
    2 tsp
  • vinegar
    2 tsp
  • salt to taste
    ½ tsp
  • black pepper, ground
    2 pinches
  • chive, fresh (opcjonalnie) to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 254.6 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 678.8 kJ / 162.2 kcal
Tłuszcz 7.3 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...