
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 200 g carrots chopped
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 sprigs parsley fresh (only the leaves)
- 50 g breadcrumbs
- 2 eggs
- 50 g milk
- 1 tsp salt
- 1 pinch nutmeg, ground
- 1 pinch cinnamon, ground
- 1 pinch black pepper, ground
- 500 g mixed minced meat (250 g of beef and 250 g of pork)
- 50 g pine nuts (opcjonalnie)
- 20 g olive oil (to grease the tray)
- flour (for batter)
Spanish sauce
- 250 g onion cut in quarters
- 2 garlic cloves
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 tbsp tomato purée (opcjonalnie)
- 100 g white wine
- 300 g water
- 1 pinch salt
- 1 pinch nutmeg, ground
- 1 pinch pepper, ground
- 1 tbsp beef extract
- 1 pinch cloves, ground
- 1 tbsp parsley, fresh chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 480 kcal / 2007 kJ
- Białko
- 16.27 g
- Tłuszcz
- 40.82 g
- Węglowodany
- 11.31 g