Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 120 g onions, cut into quarters
- 500 g lamb shoulder meat, cut into pieces (4 cm)
- 3 tsp salt
- ½ tsp freshly ground black pepper, adjust to taste
- 60 g olive oil
- 150 g carrots
- 80 g turnips
- 200 g courgettes
- 300 g couscous, medium
- 850 g water
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground ginger
- 100 g raisins
- 260 g canned chickpeas, drained
- 1 pinch saffron powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3527 kJ / 843 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Chicken Korma (Cashew Chicken)
25 min
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1h
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Lasagne bolognese
2h 30 min
Cheese pies
1h 25min
Okra and meat stew (bamia)
1h
Crêpes with herbs
1h
Arseeyah
50min
Meatballs in a rich tomato sauce (daoud basha)
1h
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 35 min
Tabouleh with quinoa and tuna
40min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35 Min