![Gratin aux fruits rouges Gratin aux fruits rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/233181.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jaunes d'œufs
- 120 g de vin pétillant demi-sec
- 120 g de sucre en poudre
- 250 g de fruits rouges frais variés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 711.8 kJ / 169.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Mousse légère fraise-groseille
2h 15 min
Charlotte aux poires
12 Std. 30 Min
Mousse vanille-pomme
7h
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Rhubarbe en sabayon anisé, fraises au sucre
30 min
Mousse meringuée au pamplemousse
12h
Soupe de fruits rouges
2 Std. 10 Min
Fruits d'été en papillote
20 min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15 Min
Riz au lait aux abricots comme un tiramisu
2h
Tiramisu aux framboises
3h
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 min