Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1000 g de rhubarbe, émincée en fines tranches
- 160 g de sucre roux
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2362 kJ / 565 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble aux cerises sans gluten
45min
Parfait glacé rhubarbe et coulis de fraises
3u. 35min
Crumble de rhubarbe, fraise et noix de coco
40min
Crème fraise rhubarbe
1h 30min
Tarte aux cassis meringuée
2h 30min
Tartelettes aux quetsches
45min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2h
Charlotte à la rhubarbe et aux fraises
12 godz.
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Tarte aux mirabelles
50min
Tarte pomme-rhubarbe
1h 20min
Tarte à la rhubarbe
1h