Gratin dauphinois aux cèpes

Gratin dauphinois aux cèpes

4.7 82 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 parts

Składniki

  • 300 g de cèpes frais en lamelles
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 gousse d'ail
  • 1200 g de pommes de terre en fines rondelles (2-3 mm)
  • 500 g de crème liquide entière
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 25 g de gruyère râpé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 13 g
Kalorie 2913 kJ / 699 kcal
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...