Tajine de poulet aux carottes et pruneaux

Tajine de poulet aux carottes et pruneaux

4.6 178 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • d'échalotes coupées en deux
    60 g
  • d'huile d'olive
    35 g
  • de ras el-hanout
    2 c. à café
  • d'eau
    500 g
  • sachet de thé Earl Grey
    1
  • de pruneaux dénoyautés
    350 g
  • d'abricots secs
    150 g
  • cuisses de poulet (hauts de cuisse et pilons disjoints), selon leur taille
    4 - 5
  • de carottes nouvelles entières ou coupées en deux selon leur taille
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 331.2 kcal / 1386.5 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 342.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...