Guacamole et œufs mollets

Guacamole et œufs mollets

4.5 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • d'échalotes (2 échalotes), coupées en deux
    50 - 70 g
  • d'avocats (2 avocats), coupés en morceaux
    200 - 300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • le jus d'un citron jaune
  • de fromage frais, type Madame Loïk
    2 c. à soupe
  • œufs moyens (53-63 g chacun), froids
    6
  • l'eau jusqu'au marquage 1 litre (l)
  • de pain de seigle grillées
    6 tranches
  • de roquette
    100 g
  • de fleur de sel
    6 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 263.2 kcal / 1097.5 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1025.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...