Pizza à l'épeautre, courgettes et aubergines

Pizza à l'épeautre, courgettes et aubergines

4.0 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 parts

Składniki

La pâte à pizza
  • 135 g d'eau
  • ½ c. à café de sucre en poudre
  • 5 g de levure boulangère fraîche
  • 30 g d'huile d'olive
  • 250 g de farine d'épeautre
  • 1 c. à café de sel
La garniture
  • 120 g d'oignons coupés en quatre
  • 2 gousses d'ail
  • 6 c. à soupe d'huile d'olive
  • 200 g de tomates mûres en morceaux, égouttées
  • 1 c. à soupe d'origan déshydraté
  • 300 g de courgettes en rondelles
  • 300 g d'aubergine en rondelles
  • 1 mozzarella
  • 10 feuilles de basilic frais
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 70 g de roquette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 15 g
Kalorie 2564 kJ / 612 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...