Boulettes végétales et sauce asiatique

Boulettes végétales et sauce asiatique

3.8 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

Les boulettes
  • de flocons d'avoine
    160 g
  • d'eau
    400 g
  • de bouillon de légumes
    ½ cube
  • de protéine de soja texturée (voir "Conseil(s)")
    150 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de gingembre frais
    10 g
  • d'oignons nouveaux type cébettes
    50 g
  • d'huile de sésame
    20 g
  • de sauce de soja
    1 c. à soupe
  • de sauce hoisin (sauce barbecue chinoise)
    1 c. à soupe
  • de sauce piquante thaïe type sriracha
    1 c. à café
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre noir moulu
    1 pincée
La sauce
  • de gingembre frais
    10 g
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile de sésame
    10 g
  • d'eau
    250 g
  • de bouillon de légumes
    ½ cube
  • de sauce hoisin (sauce barbecue chinoise)
    90 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de sauce de soja
    50 g
  • de vinaigre de riz
    20 g
  • de sauce piquante thaïe type sriracha
    1 c. à café
  • de fécule de maïs
    15 g
  • de graines de sésame
    1 c. à soupe
  • de coriandre fraîche ciselés
    4 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 447.3 kcal / 1876 kJ
Białko 28.5 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 48.3 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 2076.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...