Galettes de légumes sans gluten et sauce au yaourt

Galettes de légumes sans gluten et sauce au yaourt

3.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
14 pièces

Składniki

Les galettes
  • citron jaune
    1
  • de patate douce coupée en morceaux
    200 g
  • de poivrons coupé en morceaux
    200 g
  • de poireau coupé en tronçons
    100 g
  • de céleri-rave coupé en morceaux
    150 g
  • de sel
    1 c. à café
  • piment frais (facultatif)
    ½ - 1
  • de graines de lin
    45 g
  • œufs
    2
La sauce
  • d'huile d'olive
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • piment frais
    ½
  • de feuilles de basilic frais
    20 g
  • de feuilles de coriandre fraîche
    20 g
  • de ciboulette fraîche coupée en morceaux (5 cm)
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de yaourt nature
    120 g
  • de jus de citron vert
    30 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 110.1 kcal / 460.5 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 197.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...