Soupe persane au yaourt, brochette vapeur de poulet mariné

Soupe persane au yaourt, brochette vapeur de poulet mariné

4.0 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

Les brochettes
  • de blancs de poulet épais, en gros morceaux
    500 g
  • le jus d'un citron jaune
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de thym frais en petits morceaux
    5 brins
  • sel
  • poivre moulu
La soupe
  • de cerneaux de noix
    50 g
  • de pistaches vertes décortiquées
    50 g
  • de yaourt à la grecque
    500 g
  • d'aneth frais équeuté
    1 bouquet
  • de menthe fraîche équeuté
    ½ bouquet
  • d'huile d'olive et 1 filet pour la finition
    2 c. à soupe
  • glaçons
    10
  • de pois chiches en conserve égouttés
    250 g
  • sel
  • poivre moulu
  • d'eau
    500 g
  • de concombre en cubes
    200 g
  • de raisins secs blonds
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 706 kcal / 2954 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...