Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuits cuillère
- 200 g de biscuits cuillère, coupés en 2
Coulis de fruits rouges
-
250
g de fraises
lub 250 g de fraises surgelées -
250
g de framboises
lub 250 g de framboises surgelées - 30 g de jus de citron
- 100 g de sucre
- 200 g de vin mousseux du type Champagne, sec ou sucré
- 1 ½ c. à café d'agar-agar
Crème
- 50 g de sucre
- 300 g de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
- 300 g de mascarpone
Montage
-
200
g de groseilles rouges, en finition
lub 200 g de cerises au marasquin (cerises cocktail), en finition - 20 g de menthe fraîche, les feuilles uniquement, en finition
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 1010.3 kJ / 241.5 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 95.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagnes de courgette et poisson
1小时
Sauce choron
20 Min
Sabayon classique
15 Min
Turbot sauce salsa
Brak ocen
Galette des Rois à la frangipane
50min
Sauce béarnaise
20 Min
Terrine d'asperges et de langoustines
10 Std.
Mousse glacée aux fruits rouges
10min
Sabayon à la liqueur à l'orange
15 Min
Gougères à la mousse de saumon
25 godz. 35 min
Noix de Saint-Jacques et purée de petits pois
25min
Saumon en croûte d'amandes, asperges et tagliatelles
35min