Trifle au Champagne et aux fruits rouges

Trifle au Champagne et aux fruits rouges

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 verres

Składniki

Biscuits cuillère
  • de biscuits cuillère coupés en 2
    200 g
Coulis de fruits rouges
  • de fraises
    250 g
    250 g de fraises surgelées
  • de framboises
    250 g
    250 g de framboises surgelées
  • de jus de citron
    30 g
  • de sucre
    100 g
  • de vin mousseux du type Champagne, sec ou sucré
    200 g
  • d'agar-agar
    1 ½ c. à café
Crème
  • de sucre
    50 g
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    300 g
  • de mascarpone
    300 g
Montage
  • de groseilles rouges en finition
    200 g
    200 g de cerises au marasquin (cerises cocktail), en finition
  • de menthe fraîche les feuilles uniquement, en finition
    20 g

Wartości odżywcze na 1 verre

Kalorie 241.5 kcal / 1010.3 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 95.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...