Trifle au Champagne et aux fruits rouges

Trifle au Champagne et aux fruits rouges

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 verres

Składniki

Biscuits cuillère
  • 200 g de biscuits cuillère coupés en 2
Coulis de fruits rouges
  • 250 g de fraises
    250 g de fraises surgelées
  • 250 g de framboises
    250 g de framboises surgelées
  • 30 g jus de citron
  • 100 g de sucre
  • 200 g de vin mousseux du type Champagne, sec ou sucré
  • 1 ½ c. à café d'agar-agar
Crème
  • 50 g de sucre
  • 300 g crème, à fouetter, 30-40% m.g.
  • 300 g de mascarpone
Montage
  • 200 g de groseilles rouges en finition
    200 g de cerises au marasquin (cerises cocktail), en finition
  • 20 g de menthe fraîche les feuilles uniquement, en finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 verre

Sód 95.5 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 1010.3 kJ / 241.5 kcal
Tłuszcz 14.8 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 22.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...