Bâtonnets de légumes avec dip et petits pains complets

Bâtonnets de légumes avec dip et petits pains complets

3.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 portions

Składniki

Petits pains complets
  • de noix décortiquées
    50 g
  • d'eau
    350 g
  • de levure fraîche émiettée
    20 g
  • de sucre
    1 pincée
  • de farine de blé complet
    500 g
  • de graines de lin
    50 g
  • de graines de tournesol
    50 g
  • de sel
    1 c. à café
Dip
  • de fromage blanc (quark)
    150 g
  • d'avocat en morceaux
    50 g
  • de miel
    20 g
  • de moutarde
    30 g
  • de feta en morceaux
    150 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir moulu
    1 pincée
Montage
  • de carotte en bâtonnets (5 cm)
    150 g
  • de concombre en bâtonnets (5 cm)
    150 g
  • de poivron rouge en bâtonnets (5 cm)
    150 g
  • de poivron jaune en bâtonnets (5 cm)
    150 g
  • de céleri en bâtonnets (5 cm)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 451.7 kcal / 1889.9 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 64.9 g
Błonnik 16.8 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 423.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...