Bâtonnets de légumes avec dip et petits pains complets

Bâtonnets de légumes avec dip et petits pains complets

3.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 portions

Składniki

Petits pains complets
  • 50 g de noix décortiquées
  • 350 g d'eau
  • 20 g de levure fraîche émiettée
  • 1 pincée de sucre
  • 500 g de farine de blé complet
  • 50 g de graines de lin
  • 50 g de graines de tournesol
  • 1 c. à café de sel
Dip
  • 150 g de fromage blanc (quark)
  • 50 g avocat en morceaux
  • 20 g de miel
  • 30 g de moutarde
  • 150 g de feta en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir moulu
Montage
  • 150 g de carotte en bâtonnets (5 cm)
  • 150 g de concombre en bâtonnets (5 cm)
  • 150 g de poivron rouge en bâtonnets (5 cm)
  • 150 g de poivron jaune en bâtonnets (5 cm)
  • 150 g de céleri en bâtonnets (5 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 423.8 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 1889.9 kJ / 451.7 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 16.8 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 64.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...