Boulettes sauce tomate et polenta de parmesan

Boulettes sauce tomate et polenta de parmesan

4.1 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

Boulettes et sauce tomate
  • de l'huile d'olive extra vierge pour graisser
  • d'oignons coupé en 4
    100 g
  • gousses d'ail
    3
  • de bœuf haché cassé en morceaux
    500 g
  • de viande de porc hachée cassé en morceaux
    500 g
  • de crème, env. 18% M.G.
    60 g
  • de sel
    2 pincée
  • de poivre noir, moulu
    2 pincée
  • de tomates en dés, en conserve
    800 g
  • de purée de tomates
    70 g
  • d'huile d'olive
    40 g
Polenta de parmesan
  • de parmesan en morceaux (2 cm)
    100 g
  • gousses d'ail
    3
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de lait entier
    1000 g
  • de polenta
    100 g
  • de beurre salé en cubes (2 cm)
    100 g
  • de sel
    2 pincées
  • de l'huile d'olive et un peu plus pour la garniture
  • des feuilles de persil pour la garniture

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 32 kcal / 3732 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 65 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...